Over ons

Samen met mijn man Govert, leef ik -Dana- voor mijn cavaliers.

Geboren in ’48 van de vorige eeuw. Ik maakte schoon en liet honden uit voor een dierenasiel toen ik 9 was. Toen ik 15 was, werd ik door een dashondenfokker gevraagd of ik wilde helpen, maar gelukkig adviseerde hij mij eerst terug naar school te gaan. In 1990, na het opvoeden van onze kinderen en verschillende banen te hebben gehad, volgende ik mijn hart en begon met het fokken van honden, in de voetstappen van mij opa die eigenaar was van de Bismarck-kennel en Engelse bulldogs en Duitse doggen fokte.

Fokken is het in stand houden en verbeteren van het ras. Door moderne technologie is het mogelijk om bepaalde gezondheidsproblemen uit te sluiten van de fokkerij. Aangemoedigd door mijn man, let ik erg op het karakter, de bouw van de hond, etc. bij het matchen van cavaliers. Tevens show ik graag.

U bent welkom in ons stukje Drents natuurschoon als u in de buurt bent. Elke fokker is een beetje gek (met honden): we komen om in het werk en de kosten en wonen kilometers ver van de stad, maar wij zijn gelukkig op deze manier!

Groetjes, Dana.