Hovawart historie


ombra

Ombra

Ombra kwam met krap 6 weken in ons gezin, Govert en Dana, zoon Marco 6 jaar en dochter Jirka 4 jaar.
Om haar toch de nest warmte te geven, sliep ze de 1e 2 weken bij ons in bed, je kweekt dan een enorme band met je hond.
Op cursus bij dhr. Paul Scheurleer in Brielle, met Govert mee naar Drenthe waar wij ons 2e huis zelf aan het bouwen waren, Ombra overleed aan botkanker met 9 jaar, een prachtige echte kameraad was zij voor ons.

Stamboom_Ombra


babbel

Babbel

Babbel kwam in oktober 1985 met 7 weken in ons huis in Heenvliet.
De Hovawartclub begon haar training o.l.v. Mevr. Trudy trompetter in Maarn, bij de Koeheuvel, stoeltje, koffie en cake mee, want het de cursus duurde ruim 2 uur en daarna het bos in, de  cursisten kwamen uit het hele land, baanbrekend werk verzette Trudy door haar training spelenderwijs te geven en tevens theorie bij te brengen.
Ook het hondse denken werd niet vergeten.
Op ruim 14 jarige leeftijd moesten wij haar naar de eeuwige jachtvelden laten gaan. Een niet helemaal gemakkelijke dame was zij.

Stamboom_Babbel


Pandoh

Pandoh

Pandoh kwam in 1987 bij ons gezin als herplaatser, waar Babbel inmiddels al was uitgegroeid tot Jeugdwinster, maar bij de clubmatch ontdekte men het ontbreken van M2 en M3, wat betekende dat men er niet mee mocht fokken. Pandoh heeft de karaktertest goed doorstaan, maar zijn H.D. uitslag was C, zo, dat was destijds fokuitsluitend. Met Pandoh is er I.P.O. getraind in Stellendam bij Kees Aalders, Pandoh’s bijtdrempel lag zeer hoog, een bijzondere werkhond, ook de U.V. test waar wij als verzopen katten bijeenstaan, maar zowel Babbel als Pandoh hadden dit goed doorstaan.

Stamboom_Pandoh


astra

Astra

Met een niet geplande dekking kwamen er in 1989 van Babbel en Pandoh 9 pups ter wereld, deze werden naar hun nieuwe eigenaren gedaan met koopkontract en een toezegging dat men 100 gulden retour kreeg, mits men mij de Hirschfeldstichting uitslag gaf op H.D. röntgenen, dit werd naderhand door de H.C.N. overgenomen, m.i. is het beter om een oordeel van het gehele nest te zien i.v.m. de fokwaarden in de toekomst. Alle honden zijn geröntgend.
Uiteraard behielden wij Astra uit deze combinatie, jammer genoeg werd Astra ernstig ziek in 1992 en belandde in Utrecht, veel verder dan de omschrijving, een ernstig verlies van spierfunctie van de spieren in kop en slokdarm, op grond van deze bevindingen was het niet tercht om familieleden uit te sluiten van de fokkerij. Mevr. M.E. Peeters KNO
deed destijds de conclusie. Uiteraard zijn deze bevindingen belangrijk voor de fokkerij. Maar voor ons een zeer verdrietige tijd.

Stamboom_Astra


vicky

Vicky

Na een treurige ervaring met Sadik, een zwart-blonde reu aangeschaft via de HCN, die onze buren in Drenthe niet als vrienden zag en dus geplaatst moest worden op een erf waar hij altijd in zicht was, kon ik een kleindochter van onze Pandoh aanschaffen.
Met Vicky zijn we in Oostenrijk een beginners-cursus lawine slachtoffer gevolgd, erg leerzaam.
Tijdens een theorie-middag liepen Vicky en haar metgezel, een reu, op het dak van het hotel, de leraar vroeg ons welke honden er op het dak liepen, nu dat was de reu en de teef van de kamer van Dana en Els, via een openstaand raam naar buiten gegaan.
Onze Vicky hebben wij naar de jachtvelden laten gaan, zij had kanker aan de melklijsten en vergevorderd in de longen. Vicky is op 28-10 2009 gaan jagen.

Stamboom_Vicky


Babka

Vicky was een op alle fronten een goedgekeurde Hovawart, dus ogen, heupen en een MAG+ test ondergaan en uiteraard een uiterlijke keuring. In Hannover was de goede partner te vinden en 5 puppen waren het resultaat.
Babka was geen zekere hond, dus wij besloten daar geen nest mee te fokken. Babka had botkanker en moesten wij op 10 jarige leeftijd laten inslapen. Geen grote hond meer, onze leeftijd gaat een rol spelen, het is een gemis, dat kan ik U verzekeren.

Stamboom_Babka